A fogyasztással és munkavállalással kapcsolatban is felmerülnek ránk kényszerített költségek, melyeket pusztán azért fizetünk, hogy utána fizethessünk!!!

MUNKAVÁLLALÁS

A legtöbbünk bankba kapja fizetését. Utalással. Még azt az örömöt is elveszik tőlünk, hogy a hó végén (vagy elején) a pénztárhoz mehessünk és készpénzben felvegyük jól megérdemelt jussunkat.

Bankszámlára kapjuk, melyet legtöbb esetben nem vehetünk fel aznap. Ráadásul nem ingyen. Fizetnünk kell a kivét költségeit, a vásárlások és utalások díjait na és persze a számlavezetés havidíját meg a bankkártyát.

 

Persze némely BANK nagyvonalúan elengedi az első pár kivét díját, vagy bizonyos fizetés felett a számlavezetés díját, de ezt egyéb költségeken bőven behozza.

 

Nyilván van akinek jó ez így, de ebben a nagy demokráciában had döntsem el ÉN a dolgozó, hogy hogyan szeretnék a pénzemhez jutni.

 

KÖVETELJÜK, hogy azoknak akik nem szabad akaratukból banki ügyfelek, a megkeresett 1.000.-forintból 1.000.- forinthoz juthassanak hozzá és  ne kelljen azért fizetni, hogy a saját fizetésükhöz hozzájussanak!

 

A munkahelyeken uralkodó viszonyokról!

A vicc az, hogy ma ez egyáltalán nem vicc!

FOGYASZTÁS

Itt elsősorban a közüzemi szolgáltatások (víz, gáz, villany)  igénybevételével, és díjainak kifizetésével kapcsolatos költségeink megszüntetéséért kívánunk síkra szállni.

 

A szolgáltatók mindenféle fiktív költségeket fizettetnek velünk :           -import korrekciós tényező

-biztonsági készletezési díj

-rendszerhasználati díj

-szénipari támogatás díja

-kedvezményes árú támogatás díja

-stb.............

 

A legtöbbjéről azt sem tudjuk micsoda, hiszen a kiküldött számlákon igen nehéz eligazodni.

 

Aztán ott vannak az alapdíjak, amit akkor is fizetünk, ha a fogyasztásunk 0 azaz nulla, azért a mérőműszerért aminek számlálója után fizetünk.

És végül a számlák. Fizethetjük csekken vagy átutalással. Mindkettő pénzbe kerül (a bevezetendő adók miatt még többe).

Olyat nem választhatunk, hogy a díjbeszedő kijön- leolvas-kiszámol-egyeztetünk-fizetünk. Sőt az óraállást is nekünk kell bediktálni, ha csak nem fizetünk átalányt.

Persze ha az átalányos rendszerben túlfizetésünk van kamatot nem írnak jóvá(de ha Mi tartozunk felszámolják) és meg csak vissza sem fizetik, levonják!

 

Ez persze a szolgáltatóknak nagyon jó, hiszen rengeteget spórolnak , a többletpénz azonban náluk marad, Nekünk nem lesz olcsóbb a szolgáltatás.