Olvasóink értékelése: / 23
ElégtelenKitűnő 

A parkolás néha igen problémás. És a legtöbb helyen még fizetni is kell érte. A Mi adónkból épített és fenntartott közterületen.


Íme néhány trükk azoknak akik nem szeretnének fizetni.


Amikor leparkolunk egy fizetős övezetben (ha csak nincs előre megvett matricánk) és van nálunk némi apró, (kivéve ha mobiltelefonon vásárolunk parkolási időt) elsétálunk a legközelebbi automatához, fizetünk, majd gépkocsinkhoz visszatérve elhelyezzük benne a parkolócédulát. Ez esetenként 3-5 percet vesz igénybe. (feltéve, ha nem kell pénzváltással bajlódnunk)

Ennyi idő alatt akár azt is megtehetjük, hogy egy gyors mozdulattal levesszük az autónk rendszámát és az a csomagtartóba tesszük. Rendszám nélkül nincs kit megbüntetni!


Kicsit macerásabb, de ha hosszabb időre parkolunk megéri (bár némi beruházást igényel) gépjárművünket ponyvával letakarni. Senki semmilyen körülmények között nem nyúlhat hozzá, így a parkolóőr sem. Ha mégis bírságot kapnánk, több százezres kárigényt kell bejelentenünk, mondván, hogy a ponyva felhajtása közben az autón sérülések keletkeztek.


Végül, de nem utolsó sorban, a parkolás után az autó első vagy hátsó szélvédője mögé az elakadásjelző háromszög kihelyezése. Érdemes mellé tenni egy otthon előre megírt A4-es papírlapot MENTÉS FOLYAMATBAN felirattal. Ezt viszont mindenképpen fotózzuk le, (legtöbbünknél ma már van mobiltelefon) hogy később igazolni tudjuk nem saját akaratunkból, hanem műszaki hiba miatt voltunk kénytelenek megállni.

"Aki mer, az nyer" Próbállkozzunk!!!