Felháborító

Szekálják, megalázzák és sürgetik a magyar dolgozót

A felmérések szerint a magyar munkavállalók jelentős része küzd a stressz okozta problémákkal. Már az, akinek van munkája. Az igazi stresszt a munka elvesztése, a jövőtől való félelem, a tisztességes munka leértékelődése okozza. Adjátok vissza a munka becsületét! Adjátok vissza azt a tudatot, hogy ha jól dolgozom, megbecsülnek! Azt, hogy a munkámban szükség van a gondolataimra, az ötleteimre, javaslataimra, véleményemre – személyemre! 

Bővebben...

 

Huszonötszörös különbség

Magyarországon egy felmérés szerint a legalacsonyabb átlagbér 114 ezer forint, a legmagasabb 2.8 millió havonta. Szerintünk ennél van alacsonyabb is, és magasabb is. Ez a kapitalizmus. Döntse el mindenki, hogy jó-e ez neki? 

Bővebben...

 

Magyar cukor

A magyar kormány stratégiai megállapodást kötött az osztrák cukoripari céggel. Rossz döntés! Egy megoldás van: magyar cukorrépából magyar dolgozók magyar gyárban magyar cukrot állítsanak elő! 

Bővebben...

 

Nő a tőkés kizsákmányolás

Az európai munkavállalók több mint fele úgy érzi, hogy a munkafeltételek romlottak az elmúlt öt évben. A tőke ragaszkodik a profitjához, ezért lefaragja a szociális kiadásokat, és többet dolgoztatja az embereket. Ez a tőkés kizsákmányolás. 

Bővebben...

 

Miből éljen a nyugdíjas?

Több, mint 2 millió ember kap öregségi nyugdíjat Magyarországon. Az átlagos nyugdíj 116 ezer forint. Az öregségi minimál-nyugdíj 28 500 forint. A létminimum összege 87 510 forint. A KSH szerint ennyiből meg lehet élni. 

Bővebben...

 
További cikkeink...